Walking Words

Sabda Rasulullah s.a.w: " Sesungguhnya Allah S.W.T. tidak memandang pada rupa paras dan hartamu, melainkan yang dipandang-Nya ialah hati dan amal perbuatanmu." (Hadis riwayat Muslim dan Ibnu Majah).

home | tuto | producer | yt

27 April 2017

Sejati

Setelah akidah menjadi padu di dalam jiwa.
Nescaya kau akan tergamam melihat kesatuan hati-hati umat Islam, dengan mata kepala dan juga mati hatimu.

Setelah ekonomi diperkukuhkan.
Lalu tiada lagi masalah untuk mendapatkan kelengkapan dan segala keperluan. 

Namun, masih ada lagi saudara seakidah denganku masih dibunuh sesuka hati mereka. Tanpa perikemanusiaan. Tiada apa lagi yang perlu ditunggu wahai saudara seislamku. 

Lengkapkan segala kelengkapan yang telah dipersiapkan. Genggam erat perisai dalam jiwamu dan perisai di tanganmu. Kita akan maju kehadapan menuju musuh dan melaksanakan tanggungjawab dan kewajiban kita. Siap siagalah wahai pejuang-pejuang jihadku, laksanakannya. Biar titik darahmu menjadi bukti kecintaan kau bukanlah palsu semata-mata. Biar perjuanganmu ini menjadi saksi syahidmu ini. Teruskan berjuang sampai nyawamu di kerongkong.

Jangan kau hiraukan luka-luka di badanmu, jangan kau pedulikan walaupun tanganmu putus dicantas pedang mereka, jangan kau mengalah walaupun peluru menembusi bahumu. Terus mara, demiNya. Maralah engkau dan perangilah musuh-musuhmu, kerana buktikanlah cinta yang kau pegang selama ini adalah,

cinta sejati.Andai dipisah Engkau dari aku, gelap gelita, musnah semua.

Biar matiku mencuba, demi bahagia. Biar sakit dilukai, dapatku rasa. Biar nadiku terhenti, demi ke syurga. Biar selamanya mencari, cinta sejati.

Kau selalu ada. Sedar aku, Kau yang satu. Tunjukkanku, jalan kepadaMu.
Yours faithfully,

yang baik itu dari Allah jua .

No comments:

Post a Comment

Copyright© Ilustrasi Nashrul